Feeds:
Berichten
Reacties

Archive for augustus, 2010

Als (ex-)leden van de Klankbordgroep hebben we indertijd ons gezamenlijk advies gezamenlijk advies (pag. 15-17) aangeboden ter vaststelling van het Masterplan.

Maar wat is de stand van zaken omtrent het Masterplan Knoop Moerwijk en de verdere uitrol ervan ? 

Marnix Norder

Marnix Norder

Door wethouder Marnix Norder werd indertijd toegezegd dat de bewoners en belanghebbende bij de verdere uitrol van de plannen betrokken zouden worden. Al dan niet middels een Klankbordgroep. Hierover hebben we helaas nog niets vernomen. 

We hebben indertijd wat suggesties gestuurd naar de formateurs van het nieuwe Haagse college. Wat is er gebeurd met de Suggesties coalitieakkoord Knoop Moerwijk ??

Haagse college 

Inmiddels is er na de installatie van het nieuwe Haagse college alweer enige tijd verstreken. Via de media werd reeds vernomen welke maatregelen de gemeente gaat nemen.

Met name de aangekondigde bezuinigingen zijn hierbij  een belangrijk issue. Voorgenomen plannen kunnen hierdoor vertraagd worden en zelfs moeten worden aangepast. Politiek en ambtelijk betekent dit dat de Prioriteiten dienen te worden bijgesteld.

Hetgeen ons bewoners en belanghebbende rondom de Knoop Moerwijk weer wat vragen oproept. 

Via  verschillende kanalen is vernomen dat er uiteindelijk een start gemaakt gaat worden met de uitrol van het Masterplan Knoop Moerwijk. Vanwege het zomerreces is het Komkommertijd en zal op zijn vroegst de maand september 2010 mogelijk de start kunnen betekenen. 

Ook liggen er nog wat korte termijn acties in de wachtstand. Zo zou voorlopig de directe omgeving rondom station Moerwijk worden ‘opgepimpt’. Om te beginnen zou er  een plan van eisen zijn/worden opgesteld om te beginnen met de aanpak. Ook hier werd nog weinig tot niets van gemerkt. 

Stadsdeelwethouder
Stadhuis 

Ook vanuit het stadsdeelkantoor Laak is (nog) niets vernomen en vanuit het stadhuis is het een grote stilte. Zal het nodig zijn de plannenmakers en uitvoerders maar weer eens wakker te schudden ?

Read Full Post »